Choď na obsah Choď na menu
article preview

Brlohárske skúšky

Výsledky brlohárskych skúšok

BRLOHÁRSKE SKÚŠKY 11.9.2022 BÁHOŇ.

Pokračovaním predchádzajúceho dňa, kedy bol zrealizovaný Memoriál Stanislava Oujézskeho, si Kynologická komisia pri OPK Pezinok do kalendára akcií naplánovala hore uvedené skúšky, aby sa v rámci okresu naplnila poľovná upotrebiteľnosť psov v jednotlivých PZ.

Pri pohľade na prihlasovaných psov do nášho okresu, i keď už o tom vieme dlhšie vďaka starostlivosti o vodičov a divákov, sme museli mnohých odmietnuť štartovať na Memoriáli skrz štatút skúšobného poriadku. Tento aspekt vodičov zo zahraničia neodradil a požiadali ma o možnosť štartovať na BL -kách. Vodičky a vodiči prišli z ČR až z obcí Klatov, Hluku, Třemešíc, Lukavic, Litavy, Kunčíc, Šilheřovíc a Bilovca. Je teraz na členoch kynologickej komisie nepísanou povinnosťou, aby sme si tento trend v rámci okresu udržali,  pokiaľ nepríde k nejakým vehementným zmenám v rámci poľovníctva.

Na uvedených skúškach, kde už nie je obmedzenie štartovania plemien ako na Memoriále Stanislava Oujezskeho bol zaujímavý pohľad na výkonnosť jednotlivých jedincov. Plemenná skladba bola JGT, JHr, BRT, JHl a WT, čo mnohých záujemcov o tieto plemená nasmerovalo pri polemike k ich záujmom. Do nášho okresu prispel p. Somorovský I. so svojím JGT zo Šenkvic a p.Rašlík J. z Budmeríc so svojou JZh k poľovnej upotrebiteľnosti svojich jedincov v rámci OkO. I touto cestou im je potrebné poďakovať za reprezentáciu nášho okresu v tak vysokej konkurencie.

Na záver predseda kynologickej komisie p. Korič poďakoval všetkým, ktorí pri organizovaní týchto dvojdňových akcií priložili svoje úsilie a obetavosť, aby bol zanechaný dobrý dojem, hlavne PZ Javor Báhoň na čele s jeho predsedom, ďalej asistentom, ktorí nám chodia vypomáhať až z ČR každoročne, domácim zabezpečovali obsluhu.

Zapísal a zaznamenal: Marián Korič, predseda kynologickej komisie OPK Pezinok

 

Náhľad fotografií zo zložky BS 2022

Kontakt

OPK Pezinok

Šúrska 5
Modra, 900 01

Stránkové dni:
Pondelok: 12:00 - 14:00
Streda: 12:00 - 14:00

0903 700 193

pezinok@opk.sk