Choď na obsah Choď na menu
article preview

Memoriál Stanislava Oujézskeho

Výsledky kynologického podujatia

MEMORIAL STANISLAVA OUJEZSKÉHO, VI. ROČNIK.

OPK Pezinok a  Slovenský klub teriérov a foxteriérov na základe plánu práce dňa 10.9.2022 usporiadali v Báhoni VI. ročník MSO. Tak, ako aj na predchádzajúcich ročníkoch, bola účasť vodičov pomerne vysoká a zaujímavá z hľadiska predvádzaných psíkov a tiež vodičov zo zahraničia. Po zahajovacích príhovoroch predsedu PZ Javor Báhoň p. Daniela a predsedu KK pri OPK a OkO
Pezinok p. Koriča bolo odovzdané slovo hlavnému rozhodcovi p. Ostatníkovi, ktorý informoval vodičov a divákov s organizačnými opatreniami počas súťaže, čím sa súťaženie mohlo začať, nakoľko rozhodcovský zbor už pri rannej kontrole dokladov a psíkov previedol losovanie jednotlivcov.

I keď klub Teriérov a foxteriérov má svoj štatút pri predvádzaní plemien, súťažili jedinci BRT, WT, PRT, Fxhr, PRsT, FXhl, čím sme mali i my účastníci možnosť porovnávať jednotlivé výkony a čakať na verdikty rozhodcovského zboru, ktorý bol v zložení HR - Ostatník Gabriel, Ing. Kaššák Pavol a čakateľ na rozhodcu Parajka Martin.

Pokiaľ sa pozrieme na Prehľad výsledkov skúšok, musíme konštatovať spolu s vodičmi úplnú spokojnosť, nakoľko z uvedeného množstva psov neobstáli iba dvaja jedinci .

V kynológii bývajú na základe skúšobného poriadku ocenenia s titulmipre najlepšie jedince zadávané na tej istej súťaži ešte podľa plemien.

Rozhodcovia podľa spôsobu práce psa a časového limitu udelili :

  • CACT,CCT suke PRT CERRY zo Srdca hája s vodičom Rechtoris David z Hurbanova
  • CACT,CCT psovi BRT DRAKO de Marcos hunter s vodičkou Belková Katarína
  • CACT,CCT psovi PRsT AEROSMITH Cordis Venátore s vodičom Votlučka Martin ,Kluky
  • CACIT,CCT pes FX Szelém Irto GALGO s vodičom Turcsi Jozsef,Maďarsko
  • CACT,CCT suka WT IRA z Chrástkovej s vodičom Urban Antonín,Valašské Klobouky
  • R.CACT suka WT AURI z Pieskovej jamy s vodičom Kantor Radovan ,Čeladice
  • R.CACT suka Fxhl Határmenti Ordog DÉNA vodičom Kanyo Zoltán ,Maďarsko
  • R.CACT pes PRT EMÍR Szorádiho dvora s vodičom Jurášek Radek ,Kněždub

Na záver poďakoval p. Korič PZ Báhoň za ich celodennú starostlivosť o všetkých účastníkov tohto podujatia, čo nebola malá starostlivosť, ďalej brlohmajstrom za ich pomerne veľkú obetu a rozhodcovskému zboru za ich objektívne posudzovanie, čo potvrdili i vodiči tým, že neprišlo ku žiadnym protestom. Na záver sme poďakovali starému výboru SKTaF za spoluprácu so želaním dobrej spolupráce s novým výborom, ktorého zástupcom bol výcvikár p. Poór. S prianim poľovníckej kynológii zdar bola súťaž ukončená.

Zapísal a zaznamenal: Marián Korič, predseda kynologickej komisie OPK Pezinok

 

Náhľad fotografií zo zložky MSO

Kontakt

OPK Pezinok

Šúrska 5
Modra, 900 01

Stránkové dni:
Pondelok: 12:00 - 14:00
Streda: 12:00 - 14:00

0903 700 193

pezinok@opk.sk