Choď na obsah Choď na menu
article preview

Predbežné skúšky farbiarov 2021

Výsledky kynologického podujatia

Predbežné skúšky farbiarov /PF/

Obvodná poľovnícka komora Pezinok v spolupráci s PS Lindava- Budmerice,Lesy SR odštepný závod Smolenice a PZ Topoľ Budmerice usporiadali 5.9.2021 neplánované v rámci potreby OPK hore uvedené skúšky.
PF sú skúškami pri ktorých sa overujú vrodené vlohy farbiarov a schopnosť dohľadať postrieľanú alebo uhynutú raticovú zver. Týchto skúšok sa môžu zúčastniť všetky jedince farbiarov a iné príslušné plemená u ktorých sa vyžadujú PF a to slovenské
kopovy, jazvečíkovité duriče, štajerské duriče a teraz i tatranské duriče, ktoré dosiahnu v deň skúšok aspoň 12 mesiacov veku. Absolvovanie PF kvalifikuje psa ako poľovne upotrebiteľného na dohľadávanie jelenej, danielej a muflónej zveri.
V danom termíne sa z prihlásených 8 jedincov plemena BF dostavili všetci so svojimi vodičmi. Príjemné jesenné počasie prialo všetkým zúčastneným, čo bolo poznať i na výsledkoch. Prezentovali sa tu jedinci z chovateľských staníc Rasplav, zo Štepánova, spod Vápenných bokov, Solírov, z Opalovej, zo Šarlotinho dvora.
Rozhodcovský zbor na čele s HR – p. Lesňákom Michalom a Ing. Plavým Rastislavom pri záverečnom hodnotení konštatovali spokojnosť s výkonmi psov, organizáciou skúšok, za čo poďakoval HR všetkým, ktorí prispeli ku realizácii týchto skúšok.
Na záver predseda kynologickej komisie p. Korič poďakoval rozhodcovskému zboru za ich pomerne obetavú prácu, ktorá spočívala deň pred skúškami našľapaním stôp, vodičom za ich disciplinované vystupovanie, čím prispeli k zdarnému priebehu skúšok.
Z uvedených osem psov obstáli traja v prvej cene, traja v druhej a dvaja v tretej cene. Posunutie psov do nižších cien boli chyby pri ozname, správaní pri zveri či hlásení psa.
1. miesto - MOLLY Rasplav – BF - I. c. 204 b., Krištofík František, Terchová
2. miesto - DIRA zo Štepánova – BF- I. c.200 b., Tichý Pavol ml., Doľany
3. miesto - LUKY z Opalovej - BF - I. c. 190 b., Pribul Marián, Modra

Zapísal a zaznamnel: Marián Korič, predseda KK OPK Pezinok

 

Náhľad fotografií zo zložky PF 2021

Kontakt

OPK Pezinok

Šúrska 5
Modra, 900 01

Stránkové dni:
Pondelok: 12:00 - 14:00
Streda: 12:00 - 14:00

0903 700 193

pezinok@opk.sk