Choď na obsah Choď na menu

Plán hlavných úloh OPK Pezinok

Plán hlavných úloh OPK Pezinok na obdobie rokov 2019 – 2024


Obvodná poľovnícka komora Pezinok ako profesijná samosprávna organizačná jednotka SPK bude aj naďalej chrániť a presadzovať záujmy svojich členov pri výkone práva poľovníctva, ochrane prírody, životného prostredia vykonávaných činností súvisiacich s poľovníctvom v súlade so zákonom o poľovníctve a súvisiacimi predpismi.

Na úseku poľovníctva a životného prostredia
1. Neustále skvalitňovať spoluprácu so štátnou správou pri odbornom riadení poľovníctva.
2. Zabezpečovať v spolupráci so štátnou ochranou prírody, vlastníkmi a užívateľmi poľovných pozemkov zlepšovanie podmienok života zveri, genofondu zveri.
3. Podporovať finančné aktivity užívateľov poľovných revírov v investíciách smerovaných k zlepšeniu genofondu zveri, opatrení k zvýšeniu početnosti malej zveri, podporovať projekty na získavanie prostriedkov z EU, ktoré podporujú oblasť poľovníctva resp. ochrany životného prostredia.
4. Účinne spolupracovať s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru pri odhaľovaní a zamedzovaní protiprávneho konania na úseku poľovníctva.
5. Spolupracovať s RVPS Senec pri zabezpečovaní zverozdravotných opatrení pri zabraňovaní šírenia besnoty, KMO, AMO a ostatných chorôb zveri


Na úseku poľovníckej osvety.
1. Podporovať prácu s mládežou, rozširovať krúžky KMPPP, podporovať podujatia určené predovšetkým pre deti a mládež.
2. Podporovať iniciatívu členov pri získavaní odbornej spôsobilosti z poľovníctva /vyšších odborných skúšok/ a získavať nových skúšobných komisárov a prednášateľov pre skúšky z poľovníctva.
3. Vhodnou propagáciou podporovať záujem uchádzačov o poľovný lístok.
4. Podporovať všetky spoločenské podujatia, ktoré propagujú zvyky a tradície poľovníctva a zlepšujú celkový obraz a názor širokej verejnosti na poľovníctvo ako celok a vykonávanú činnosť vo verejnom záujme.
5. Využívať všetky dostupné formy masmediálnej komunikácie s verejnosťou na akejkoľvek úrovni, neustále zlepšovať úroveň vlastnej webovej stránky OPK Pezinok.


Na úseku kynológie
1. Vytvárať podmienky na prípravu čakateľov a rozhodcov z oblasti kynológie, zvyšovanie ich predpísanej kvalifikácie
2. Podporovať všetky organizované kynologické podujatia z jednotlivých ročných plánov kynologických podujatí.

Na úseku poľovníckeho strelectva
1. Podporovať okresné, miestne strelecké podujatia a športovú streľbu členov OPK nevynímajúc organizovanie verejných streleckých pretekov.
2. Zvyšovať úroveň streleckej prípravy uchádzačov o 1. poľovný lístok.
3. Zaviesť systém povinných kontrolných strelieb členov OPK aj so sankčnými opatreniami za neplnenie povinností absolvovania kontrolných strelieb.

 

Kontakt

OPK Pezinok

Šúrska 5
Modra, 900 01

Stránkové dni:
Pondelok: 12:00 - 14:00
Streda: 12:00 - 14:00

0903 700 193

pezinok@opk.sk