Choď na obsah Choď na menu
article preview

V prírode o prírode

Reportáž z osvetového podujatia

V  PRÍRODE O PRÍRODE

V mesiaci poľovníctva jún zorganizovali organizácie ako je Miestny odbor Matice slovenskej, Poľovnícka spoločnosť Lindava a PS Alsa, PZ Topoľ Budmerice a Rybársky zväz Budmerice uvedenú akciu pre deti a rodičov.

Trasa prírodou a zoznamovaním začínala pri zahajovaní na nádvorí kaštieľa Budmerice, kde účastníci boli oboznámení s pôvodnými majiteľmi-Pálffyovcami a ich erbom na kaštieli. Cesta pokračovala do lesného úseku PS Lindava, kde členovia uvedených spoločnosti prezentovali svoju činnosť v ich lesnom revíre, ukážku loveckých psov. Vedenie PS na čele s predsedom Študencom V. a poľovným hospodárom Ing. Puškáčom Vl. a ostatnými členmi pripravili pre účastníkov výborný divinový guláš s ukážkami trofejí a zoznámenie detí s poznávaním zveri. Záverečnou časťou pri posedení dali možnosť deťom streliť zo vzduchovej zbrane, z čoho mali pomerne veľký zážitok.
Trasa pokračovala popri Pálffyovskej hájenke na Budmerické rybníky, kde boli oboznámení poľovným hospodárom p. Šebom M. s činnosťou pole, voda a ochrana prírody členmi PZ Topoľ Budmerice. Ďalej na chatu OkO rybárskeho zväzu Budmerice, kde boli oboznámení s činnosťou rybárov a ich neľahkou úlohou pri zavodňovaní rybníkov v danom období. Súčasne boli zoznámení s obrázkami rýb v našej lokalite. Záver v tejto časti sa konal s pohostením fašírok z diviaka od PZ Budmerice. Každý človek vie, že poľovníctvo a rybárstvo sú našim kultúrnym dedičstvom, záleží iba na úrovni a vedomostiach našich členov v parlamente, kam nás posunú. 

Poslednou etapou tohto podujatia bolo pozvanie MO Matice slovenskej Budmerice do KD, kde bola prezentácia uvedenej organizácie s podaním domácich koláčov.

Marián Korič, predseda kynologickej komisie pri OPK Pezinok

 

Náhľad fotografií zo zložky V prírode o prírode

Kontakt

OPK Pezinok

Šúrska 5
Modra, 900 01

Stránkové dni:
Pondelok: 12:00 - 14:00
Streda: 12:00 - 14:00

0903 700 193

pezinok@opk.sk